Η έδρα των εξετάσεων Anglia είναι στο Chichester στην Νότια Αγγλία. Από το 1993, οι εξετάσεις Anglia προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο και δομημένο πρόγραμμα πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, από τους αρχάριους και παιδιά νεαρής ηλικία μέχρι και το επίπεδο της άριστης γνώσης (C2 – C.E.FR).

Ιστορικά δεδομένα

1993 – Κύπρος

Οι εξετάσεις Anglia εκπροσωπούνται στην Κύπρο από το Anglia Examination Syndicate Ltd.

1994 – Διεξαγωγή πρώτων τεστ

Οι πρώτες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς γίνονται στην Κύπρο.

1996 – Διεξαγωγή εξετάσεων σε νέες χώρες

Οι εξετάσεις Anglia διεξάγονται πλέον στην Ολλανδία, Βουλγαρία και Αργεντινή.

2000 – Εισαγωγή της προσέγγισης Step by Step

Νέα προσέγγιση με το πρόγραμμα Step by step και δημιουργία Syllabus.

2003 –

Εισαγωγή νέων επιπέδων πιστοποίησης και διαμόρφωση της γκάμας των 10 επιπέδων (από τους αρχάριους μέχρι και την άριστη γνώση – C2 CERF).

2004

Δημιουργούνται και περιλαμβάνονται πλέον και οι εξετάσεις προφορικών.

2006 –

Οι εξετάσεις Anglia πλέον προσφέρονται σε Βενεζουέλα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αζερμπαιτζάν, Τουρκία, Κροατία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Σερβία και Ρωσία.

2008 –

  • Το Anglia επιτυγχάνει έγκριση από το QCA (Qualifications and Curriculum Authority) για τα 4 υψηλότερα επίπεδα πιστοποίησης (Β1, Β2, C1 & C2) για την πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής γλώσσας
  • Επέκταση και σε άλλες χώρες – Κίνα και Ταιβάν

2010

Εξετάσεις πλέον διενεργούνται  σε Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Περού, Κολομβία, Παναμά, Κόστα Ρίκα, Λιβύη, Μαλαισία, Καμπότζη, Ταιλάνδη, Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ.

2014 –

  • AIM AWARDS Το Anglia σε συνεργασία με το AIM Awards παίρνουν έγκριση από το Ofqual για τα 4 υψηλότερα επίπεδα πιστοποίησης της γκάμας (Β1, Β2, C1 & C2).
  • H επικαιροποιημένη δομή των εξετάσεων Anglia εισάγονται σε Παγκόσμια κλίμακα και ταυτόχρονα υπάρχει ταυτόχρονα ανανέωση και  του ονόματος Anglia.

2015 –

Νέες συνεργασίες με Μεξικό, Βραζιλία, Η.Π.Α, Ιταλία, Σλοβακία, Ελλάδα, Τσεχία, Ρουμανία, Νιγηρία, Μαρόκο, Μογγολία και Μακάο.

2021 –

  • Η Ελλάδα αποκτά νέο Συνεργάτη – A.C.E Qualifications
  • Αναγνώριση από UCAS